Nieuw: Fly Girl Friday!

Nieuw: Fly Girl Friday!

Fly girl friday cover photo flygirlfridaycover_zpse3ca0b68.jpg

Voor wat vastigheid on the blog begin ik vanaf vandaag met een nieuwe rubriek op Roodjerow: Fly Girl Friday! Ik ken veel inspirerende vrouwen en wil ze ook graag aan jullie leren kennen. Waar halen ze hun flyness vandaan? Wat drijft ze? Lees het elke vrijdag op Roodjerow.nl! En leer elke week weer een nieuwe Fly Girl kennen.

Elke week stel ik de Fly girls een aantal vragen die jou inzicht geven in hoe zij hun leven vormgeven. Maar ook in hun zelfbeeld. Want in mijn ogen is een positief zelfbeeld een vereiste om lekker in je vel te zitten en je fly te zijn.

Deze week beginnen we met Melanie Krul. Melanie ken ik nu al een paar jaar en vind ik een echte go-getter. Na de klik lees je veel meer over Melanie Krul (toepasselijk) a.k.a. Mel!

Hi Mel! Stel jezelf even voor..

Ik ben Melanie Krul, woon in Amsterdam en ben designer voor een groot mode bedrijf. Naast mijn werk houd ik vooral van lekker eten & drinken…het liefst de hele dag! Daarnaast vind ik alles wat een stad te bieden heeft fijn; shoppen, cultuur, sport, het park, etc. Voor mijn werk reis ik veel, maar privé hou ik er ook van om de wereld rond te reizen! Ik ben pas twee maanden terug uit Vietnam maar kan nu al niet wachten tot de spaarpot weer vol is voor een volgende trip!

 

Mel op vakantie photo mel6_zps9e27e54b.jpg

 

Hoe belangrijk is het voor je om jezelf te kunnen zijn?

Heel belangrijk. Ik heb situaties meegemaakt waar mensen het leven voor jou willen inrichten, wat je wel & niet zou moeten doen. Soms vraag ik me af wat die mensen daarmee zouden willen bereiken? Vroeg of laat zal dat toch misgaan. Pas als je het gevoel hebt 100% jezelf te kunnen zijn kun je jezelf optimaal ontwikkelen. Volgens mij ben je dan ook een veel fijner gezelschap. Ik heb een creatief beroep & denk voor de collecties die ik maak een jaar vooruit. Als ik nieuwe ideeën presenteer, is het niet altijd makkelijk om anderen daarvan te overtuigen dat die trend eraan gaat komen…toch moet je dan sterk in je schoenen staan. En dat zou niet goed gaan als ik niet zelf niet eens zou weten wie ik zelf ben.

Waar liggen je roots eigenlijk?

Ondanks dat mensen het vaak niet geloven ben ik 100% Nederlands. Toch heb ik kroeshaar en ging ik altijd naar een ‘black hairdresser’, nu ga ik al jaren naar een kapster gespecialiseerd in blank kroeshaar (haha funny toch!) Guess I’m not the only one!

 

Melanie Krul photo mel1_zpsa072acff.jpg

Waarom denk je dat ik jou een Fly Girl vind?

Ooh hmm dat is een lastige vraag! Ik denk omdat we vaak good times hebben!! En misschien heeft het er iets mee te maken dat ik jouw broer de allerleukste e-v-e-r vind? 🙂

 

Mel & Marra photo mel2_zps7056825a.jpg

Nu even over je haar, hoe belangrijk is het voor je?

Heel belangrijk! Mensen onthouden altijd wie ik ben vanwege mijn haar volgens mij haha! Dat is een handige bijkomstigheid. Ik doe altijd mijn best om het zo goed mogelijk te verzorgen maar als ik naar jou kijk voel ik me altijd een leek, so much to learn! 🙂

Hoe lang ben je al natural? Of ben je juist altijd al natural geweest?

Ik ben altijd een natural geweest! Ik heb een paar jaartjes curly gehad, telt dat als un-natural? Toen was het kroes eruit en waren het gewoon pijpenkrullen…het bleek later de grootste hair-mistake in mijn leven te zijn want de dag dat een stagiaire het zette was het einde van mijn lange lokken! Alles kon eraf en 8 jaar later is dit de lengte, het groeit zo langzaaaaaaaaamm!!


Wat is je holy grail wanneer het op je haar aankomt? Hoe style jij je haar het liefst?

Het liefst zou ik mijn haar half roze willen verven zoals Kelis in de tijd van I hate you so much right now. Dat lijkt me gewoon zo tof!! Maar mijn haar is echt zo kwetsbaar en ziet er heel snel droog uit…ik ben toch bang dat het niet zo rockt als dat het in mijn dromen doet. Tot die tijd houd ik ervan om mijn haar gewoon los te dragen, nu het wat langer wordt (yess finally!!) doe ik er vaak een bandje in. Maar wat jij met mijn haar hebt gedaan voor een bruiloft vond ik ook geweldig!

Over naar je vette job.. Met wie zou je ooit nog willen samenwerken?

Deze lijst is ook oneindig en tegelijkertijd nog lang niet af! Ik ontwerp womenswear & menswear dus dat maakt de lijst nog langer! Nederlandse merken die ik heel tof vind zijn Zoe Karssen & On Tour. Ik zou ook heel tof vinden om ooit in het buitenland te wonen voor een leuke baan! Soms zijn mensen om je heen ook heel inspirerend zonder dat ze het zelf weten, daar hoop ik er nog heel veel van te ontmoeten in mijn leven!

Melanie Krul photo mel4_zps11e3a9d3.jpg

Wat zijn je hopes and dreams voor later?

Hmmz zoveel & yet so simple..Ik zou nog veel meer mooie reizen willen maken! Mijn ouders hebben altijd de hele wereld rondgereisd met mijn zusje en mij dus daar komt die drang vandaan! Samen met mijn grote liefde ben ik naar Cuba & Vietnam geweest, daar zou ik nog veel meer aan toe willen voegen! Maar ik wil ook nog veel (road)trips doen with my girls! Professioneel wil ik een altijd weer betere collecties maken en nog veel meer vreemden op straat in mijn creaties zien lopen, dat is zo leuk! En als ik later echt groot ben…wil ik iets voor mijzelf beginnen. Maar wat echt belangrijk is, is friends, family & fun!

Nog een laatste quote/levensles of iets om met ons te delen?

Happiness is inside of you!

Thanks voor het interview! Waar kunnen we je nog meer vinden?

Ik verzamel veel van mijn inspiratie op:

nl.pinterest.com/melaniekrul/

www.melkstore.tumblr.com

 

 

 

 

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More