Mijn werk

Lees en bekijk hier meer van mijn werk

Buiten het bloggen werk ik ook aan andere projecten. Hier vind je een greep uit de projecten waar ik tot op heden onderdeel van uit heb gemaakt.

Stichting Wolf, Mira Media en Mind Elevators

 

YoMo!

In co-creatie met de KRO-NCRV maak ik sinds 2017 het jongerenprogramma YoMo! Met als uitgangspunt taboes uit diverse community’s bespreekbaar maken, plaatsen we wekelijks video’s, meme’s en artikelen over diverse onderwerpen. Met YoMo! vragen we ook aandacht voor diverse maatschappelijke issues door middel van diverse campagnes. Heb je bijvoorbeeld de campagne #Benniebeige wel eens voorbij zien komen? Door middel van deze campagne hebben we op ludieke wijze aandacht gegenereerd voor het gebrek aan inclusiviteit in de fashionindustrie. De campagne kon rekenen op veel bijval (en ook andere geluiden, maar die laat ik voor nu achterwege).

YoMo! KRO NCRV
Presentatoren YoMo!: Ta Joela, Rowan Blijd, Mo Anouar, Simply Sima

The Glow Up

The Glow Up is een initiatief geboren uit mijn eigen verlangen meer evenementen en content te zien voor zwarte vrouwen in Nederland die niet alleen gericht is op beauty en (natural) hair. In 2016 sloegen Charlene Hiwat-Kortstam (ETHNICS.nl) en ik daarom de handen in elkaar om deze wens een realiteit te maken. In 2016 organiseerden wij ons eerste uitverkochte Glow Up event (A Garden Supper) met diverse gastsprekers en workshops. Dat smaakte niet alleen ons naar meer, maar ook onze steeds groter wordende following. Daarom organiseren we nu meerdere keren per jaar The Glow Up events en schrijven we ook op onze website artikelen om The Glow Up spirit levend te houden. Daarnaast houden we door middel van onze Facebookpagina en nieuwsbrief structureel online contact met onze achterban.

Beleggers Belangen

Charlene Hiwat-Kortstam en Rowan Blijd tijdens The Glow Up in de zomer 2017. Foto: Snaps by Nova
Charlene Hiwat-Kortstam en Rowan Blijd tijdens The Glow Up in de zomer 2017. Foto: Snaps by Nova

Voor Beleggersplatform Beleggers Belangen schreef ik een serie over duurzaam beleggen. Daarnaast vervulde ik er een functie als webredacteur en denk ik dat het werk daar mijn vlam heeft aangewakkerd voor beleggen. Benieuwd naar mijn serie over duurzaamheid? Je leest er hier meer over.

Afromagazine

Afro Magazine is een online magazine dat verslag doet van alles omtrent de Afrikaanse diaspora. In 2016 schreef voor een speciale uitgave van het blad in het kader van Keti Koti een artikel over slavernijmonumenten en een slavernijmuseum. Lees het hier.

7 praktische tips voor meer magie in je leven.

SISA

SISA is een van mijn kinderen die ik op het hoogtepunt heb losgelaten. Elke week produceerde ik samen met een team van zwarte vrouwelijke creatives video- en geschreven content over liefde, lifestyle, gezondheid en andere maatschappelijke en culturele thema’s. Door middel van SISA maakten we niet alleen vermakende video’s, maar ook taboes bespreekbaar. Bekijk hieronder de trailer van onze SISA Table Talks. Daarnaast vind je hier meer SISA content.