Interesting: de documentaire ‘Dark Girls’

Interesting: de documentaire ‘Dark Girls’

Niet één keer, maar wel twee keer Oprah nieuws deze week! Wat een bof!
Aanstaande zondag (23/06) namelijk wordt er op OWN, Oprah’s eigen tv-zender, een documentaire uitgezonden die een groot en blijvend probleem blootlegt. Dark Girls, zoals de documentaire heet, vertelt over vrouwen met een donkere huidskleur van over de hele wereld die te maken hebben met minderwaardigheids gevoelens, racisme, you name it. In Dark Girls vertellen donkere vrouwen over hun eigen ervaringen met het leven in een maatschappij waarin vaak wordt uitgedragen dat vrouwen met een donkere huid minder mooi zijn of in ieder geval niet even mooi als lichte dames.

In de trailer hieronder zie je een goed voorbeeld van wat die denkbeelden van de maatschappij doen met de (jongere) generatie donkere vrouwen.

Wat vind jij van de huidige maatschappij en bijvoorbeeld de afspiegeling van de samenleving in de media? I know I have my opinion, maar ik ben benieuwd naar die van jullie.
Wees niet verlegen om te posten wat je denkt.
Zodra de gehele uitzending beschikbaar is, zal ik die posten.
Soso lobi,
Rowan

Gerelateerde verhalen

1 Comment

  • 11 jaar ago

    Woowww nooit gedacht dat er donkere vrouwen zijn die zo over hun huidskleur denken……. En dat klein meisje die dat testje deed! Mijn hart brak joh! Af en toe zie ik nog steeds vormen van discriminatie maar niet alleen tegen het “donkere/zwarte” volk. Eén ding weet ik zeker, discriminatie is de wereld nog niet uit. Maar als persoon met een “zwart” achtergrond vind ik persoonlijk dat je geen onderscheid moet maken over je komaf en dit is wat de meeste van de dames in bovenstaande filmpje hebben gedaan. Best jammer, ze wisten ook niet beter. Maar juist door dit soort dingen wordt de onderscheid tussen donker en licht wakker gehouden. Donkere mannen die geen donkere vrouw willen daten tegen hen zeg ik heel graag “Go and eat some sh*@” Want jullie mama is ook een prachtige donkere vrouw! Kijk zelf heb ik ook een Nederlandse vriend blond en blauwoog maar dat wilt niets zeggen. Ik vind jongens van vele komaf wel aantrekkelijk!
    Rowan, echt dit artikel in één woord TOP kan niet wachten op de afleveringen die je met ons wilt delen. Soso Lobi

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More