haarpraat – mijn Denman borstel

haarpraat – mijn Denman borstel

haarpraat – mijn Denman borstel

Woord vooraf: De gekke knotjes op mijn hoofd zijn ‘bantu knots’. Daar schrijf ik binnenkort meer over!

In mijn tutorials gebruik ik vaak een Denman borstel. Ik ben er weg van. Ik gebruik de Denman D3 en die heeft 7 rijen. O.a. verkrijgbaar via


deze link voor 8,95 excl. verzendkosten.

Menig YouTuber vindt de Denman borstel ook erg fijn. Sommigen zweren er zelfs bij. Zooo ver ga ik echter niet. Wel weet ik dat mijn haar is gegroeid sinds ik de Denman gebruik. Sinds ik hem heb, zorg ik veel beter voor mijn haar en ben ik er veel meer mee bezig. Het resultaat daarvan is bijvoorbeeld mijn blog.  


Voor de echte krullenbollen heeft Denman fijne borstels, maar ook voor diegenen met kroeshaar! Ik gebruik ‘m vaak tijdens het wassen van mijn haar, maar ook bij het dagelijkse gebruik kan ik de borstel niet missen. Je kunt er voor kiezen om rijen uit de borstel te verwijderen als je dat prettiger kammen vindt. Lekker veelzijdig dus.

Ondanks dat ik de Denman telkens borstel noem, kamt ‘ie mijn haar ook goed uit. 
Fijne bijkomstigheid is dat ik met de borstel ook mijn hoofdhuid kan masseren tijdens het kammen. Deze massage houdt mijn hoofdhuid soepel. En ik denk dat mede dankzij deze ‘massage’ mijn haar ook is gegroeid. 

De laatste tijd zie ik veel filmpjes van meisjes die hun haar finger detanglen. Vertaald: je haar ontklitten met je vingers. Ik heb het geprobeerd (nog maar 1x), maar ik ben geen fan. Net zoals zij geen fan zijn van een kam bijvoorbeeld. Je moet erg geduldig zijn als je finger detangled. En ik denk dat ik het gedeelte van de borstel die over mijn hoofd glijdt erg ga missen als ik me eraan zou houden. 

Voorlopig houd ik het dus bij de Denman. Wat voor kam of borstel gebruik jij bij het uitkammen van je haar? Of ben je misschien fan het ‘vingerkammen’?

Soso lobi,

Rowan


2 Comments

  • Anonymous
    11 jaar ago

    Hi, nice article! Ik heb niet deze borstel maar een tangle teezer, die ik erg fijn vind, omdat het mijn haar zachter heeft gemaakt en het doet weinig tot geen pijn met uitborstelen. x

  • 11 jaar ago

    Ah, dankje! Ik heb erover gelezen inderdaad! Ben best benieuwd wat die tangle teezer met mijn haar zou doen..

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More