5 fabels over kroeshaar

5 fabels over kroeshaar

Er doen nogal wat verhalen de ronde over kroeshaar. Zogeheten ‘Fabels over kroeshaar‘. Zo is er het eeuwige verhaal dat kroeshaar niet zo snel zou groeien. Of het verhaal dat mensen met kroeshaar hun haar niet te vaak moeten wassen. Als in, wéééken niet wassen. Uiteindelijk zie je door al die opmerkingen het bos niet meer. Maar niet getreurd, ik ontkracht in dit artikel 5 van de myhtes over kroeshaar!

Ben je benieuwd naar de misvattingen? Klik dan snel verder.

1. Het haar van donkere vrouwen groeit langzaam. Héél langzaam.
Helemaal niet waar! Ook natural black hair kan per maand lekker groeien.

Toch heerst de gedachte dat groei met kroeshaar niet mogelijk is. Ik las gisteren zelfs een tweet waarin iemand zei: “Kroeshaar laten groeien is hetzelfde als een vis op de muur tekenen en wachten tot ‘ie wegzwemt.” Yes, very funny, maar not true honey!
Best goed om te horen dat het kan toch? Hieronder een voorbeeld van een Youtuber met lang kroeshaar. Om te showen dat het kan ;).

2. Kroeshaar is slecht haar, oftewel ‘bad hair’.
Niets van waar als je het mij vraagt! Ik kan me er best boos om maken als mensen kroeshaar ‘slecht haar’ noemen. Ik weet best dat het uit onwetendheid voortkomt, want als je eenmaal met kroeshaar om weet te gaan, zijn de mogelijkheden onuitputtelijk.
Soms zoek ik wel eens op Twitter op wat mensen tweeten over #kroeshaar. Het valt me dan vaak op dat het voornamelijk negatieve tweets zijn die de boventoon voeren. Tweets in de trant van: “Kroeshaar is echt het lelijkste haar ooit”. Maar gelukkig weten steeds meer mensen beter en dat doet me goed.
Sidenote: Als je meer wilt weten over ’the good hair vs bad hair debate’, check dan ‘Good Hair‘ (2009), de documentaire van Chris Rock.

3. Alleen donkere mensen hebben kroeshaar.
Dat is dus ook een misvatting. Kroeshaar is niet alleen gelimiteerd tot mensen met de donkere huid. Toevallig is de vriendin van mijn broer hartstikke Hollands met heftige krullen die eigenlijk onder het kopje kroes vallen if you ask me

4. Door kroeshaar te knippen, wordt het (sneller) langer
Je hoeft kroeshaar lang niet altijd te knippen om het sneller te laten groeien. Pas wanneer je ziet dat je haar afbreekt of als je veel gespleten puntjes hebt, kun je ervoor kiezen je haar bij te laten punten. Is je haar gezond? Dan is er niets aan het handje en is een knipbeurt niet per se nodig.

5. Kroeshaar hoef je niet vaak te wassen
Wrong! Kroeshaar hoef je niet dagelijks te wassen, dat is waar. Je wil je haar namelijk niet uitputten of laten uitdrogen. Maar om de 1 a 2 weken je haar wassen is wel verstandig. Dit is overigens wel afhankelijk van hoe vuil je haar is en hoeveel producten je hebt gebruikt.

Een 1-weekelijks een deep conditioner aan het geheel toevoegen en je kan er weer tegenaan!

Zo, dat waren 5 misvattingen. Volgens mij zijn er nog wel meer. Kun jij er nog een paar bedenken?
Geniet van je dag!
 
Soso lobi,
 
xRowan
 
Afbeeldingen: Tumblr

Gerelateerde verhalen

2 Comments

 • Latoya
  11 jaar ago

  Kun je een keer je make-up stash laten zien ?
  Of je parfumstash ?
  Of kun je niet meer reviews geven over verzorgingsproducten of make-up ?

  xxxx

 • 11 jaar ago

  Die reviews zitten eraan te komen. Dit weekend nog! 🙂 Liefs

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More