Een paar haartips voor deze hitte

Een paar haartips voor deze hitte

Een paar haartips voor deze hitte

Ja hoor, de zomer is gearriveerd! En dat vind ik altijd een feestje voor mijn haar, mits het ook lekker weer wordt natuurlijk. Want ik hoef in principe minder aan mijn haar te doen, tenminste dat dácht ik altijd. Mijn haar lijk altijd op te leven bij hogere temperaturen, maar ook in de zomer heeft je haar goede en genoeg zorg nodig. Dus helaas pindakaas! Ook in deze periode van het jaar moet je gewoon aan de bak. Maar het is het allemaal waard.

Alle gekkigheid op een stokje, vandaag heb ik een aantal haartips op een rijtje voor de zomer. Je vindt ze na de klik

  • Bescherm allereerst je haar tegen de zon. Dat kan op de easy breezy manier door gewoon een hoed op te zetten, maar je kunt ook producten gebruiken die spf bevatten. Óf je kunt producten met glycerine gebruiken. Glycerine is namelijk een natuurlijke beschermer tegen de zon en zit vaak in haargel. Bijvoorbeeld in de Eco Styler Gel die ik vaak gebruik.
  • Ik ben zelf niet zo een zwemmer, maar voor de zwemmers onder ons: bescherm je haar tegen chloor. Het beste is zwemmen met een badmuts op, maar aangezien dat niet echt fashion verantwoord is kun je er het beste voor zorgen dat je haar goed geconditioned is vóórdat je voet in het zoute zeewater of met chloor gevulde zwembad zet.
  • Deep condition je haar vaker. Het gevaar is namelijk dat de zon je haar uitdroogt (als die al schijnt). Door de deep condition repareer je je haar als het ware; je geeft je haar weer kracht en het werkt vochtinbrengend. Erg belangrijk.
  • Gebruik vaker natuurlijke producten in je haarroutine. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke oliën als olijfolie en kokosolie. Deze oliën zorgen ervoor dat je haar vocht vast blijft houden na het wassen en/of conditionen.
  • Tot slot, je kunt natuurlijk wel van alles in je haar smeren en doen, maar als je van binnen niet gezond bent, heeft dat allemaal weinig zin. Zorg er dus zeker tijdens de warme dagen voor dat je genoeg water drinkt. Water is een natuurlijke cleanser en een natuurlijke brandstof. Ook voor gezond haar mag deze dorstlesser niet ontbreken in je dagelijkse routine.
Dat waren een aantal tips voor de zomer. Hopelijk heb je er wat aan. 
Geniet van je dag!
Soso lobi,
x Rowan

Gerelateerde verhalen

2 Comments

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More