Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF)!

Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF)!

DBUFF

Onze gebeden zijn verhoord. Een soort van dan. Weet je nog dat ik een tijd terug schreef over meer black movies in de Nederlandse bioscopen? Daaruit is een samenwerking voortgekomen met Maybuse, het bedrijf achter onder andere Da Bounce Movie Night. Een avond gevuld met, jawel, BLACK MOVIES!

Nu komt er een ont-zet-tend dope evenement aan genaamd ‘Da Bounce Urban Film Festival’. Kort gezegd DBUFF. Dit filmfestival is er eigenlijk om te voorzien in onze behoeften. Het is een festival waar zogeheten urban/black movies worden vertoond (in de BIOSCOOP!), maar ook art house movies en documentaires. Ik vind black movies trouwens een stomme term, want het zijn eigenlijk gewoon films. Punt. Wie heeft er een betere term?

Op 14 tot en met 17 augustus vindt het DBUFF plaats op verschillende locaties in Nederland. Maar voordat al die festiviteiten plaatsvinden, is er nog een aftrap van het festival. Op vrijdag 27 juni a.s. vindt de aftrap plaats van het DBUFF in Theater Zuidplein in Rotterdam. En jij kan erbij zijn! Klik op deze link en zie hoe jij aan je kaarten kunt komen voor de aftrap van het DBUFF. En volgens mij zag ik ook nog op de Maybuse website staan dat je nu een dagkaart voor het festival zelf met dikke korting kunt kopen… Just sayin’.

Ik mocht er al bij zijn in Amsterdam twee weken terug en heb het erg naar m’n zin gehad. De avond werd aan elkaar gepraat door Da Bounce mascotte Sylvana Simons, er is eten, drinken, muziek en plek om leuke foto’s van je te laten maken.

Tijdens de aftrap van DBUFF werden twee totaal verschillende films vertoond. Still black, though.. De eerste film was ietwat zwaar, maar dat is ook fijn. Zo kun je laten zien dat de black movie niet per se een jolige comedy hoeft te zijn. De tweede film, ‘About Last Night’, was lachen, gieren en brullen. Hij was grappiger dan ik in eerste instantie dacht. Na het film kijken is er tijd voor een grande fiësta, drankjes en bijkletsen.

Al met al dus een topavond. En een waardig begin voor het DBUFF als je het mij vraagt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het augustus is om eindelijk mijn geliefde (black) movies op het grote scherm te zien. Wat jij?

Meer info over DBUFF vind je hier: klik

Ik vergeet trouwens bijna het belangrijkste te zeggen: een gedeelte van het festival vindt plaats in de echte, mainstream, grote Pathé bioscoop! Niet alleen in Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Den Haag en een aantal andere steden. Je leest er meer over op de site van DBUFF.

De overige activiteiten vinden plaats op het Westergasterrein in Amsterdam.

Geniet van je dag!

Soso lobi, x Rowan

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More