Tag

Suriname

writing wednesdays cover

Writing Wednesdays is finally heeeereeee *Oprah voice*! En omdat jullie zo lang hebben moeten wachten op een nieuw artikel, dus daarom niet één column, maar welgeteld twee!! Nummer twee komt later vandaag online.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over haar en Suriname. Ik heb er net een paar heerlijke weken in Suriname op zitten en vond het echt fantastisch! The only thing is.. Al de tweede dag dat ik over straat liep riep er een man: ‘heb je je haar niet gekamd ofzo?’ naar me. Ik kon even geen goede comeback verzinnen (hate that) en liep beduusd verder. Gedurende mijn vakantie werd het vaker gezegd of gevraagd. En meestal spraken alleen de blikken van mensen al boekdelen.

Totdat er een jongeman in de bioscoop tegen mij zei dat hij mijn haar ‘echt geweldig’ vond! ‘Ehhh.. Heeft ‘ie het tegen mij?’ ‘Maakt ‘ie een grapje?’ Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen. Maar nee, hij was dead serious! Wat een verademing, zeg!

Maar nu komt het.. Waarom zijn mensen in 2013-2014 nog zó concerned over mijn soort haar? Waarom wordt natuurlijk haar in Suriname grotendeels gezien als onverzorgd? Ik heb het erover na de klik.

20131219-120506.jpg

Wanneer je dit leest zit ik hopelijk in het vliegtuig richting warm Suriname om daar de feestdagen door te brengen! YAAY!

Op Roodjerow.nl zal het business as usual zijn en zullen er ook een paar filmpjes online komen. Party! Het een en ander moet ik nog in elkaar zetten. Maar mooie dingen zijn onderweg, dus houd de site in de gaten.

Fijne vakantie, lovers!

Soso lobi,
Rowan

Wie is er toe aan wat zonneschijn? Maar dan echte, echte zonneschijn en warmte. En lekker eten niet te vergeten!
Nou, als je daar zin in hebt, moet je vooral even kijken naar het tv-programma van tv-kok Ramon Beuk: ‘Terug naar mijn Roti‘.
Ramon ging na 28 (!) jaar terug naar Suriname om op zoek te gaan naar zijn roots en tegelijkertijd maakte hij een culinaire reis. Je ziet in het programma