Tag

Review

4 minuten lezen

Tegen beter weten in heb ik de film Tuintje In Mijn Hart deze week bekeken. Toen een tijd geleden het plot bekend werd gemaakt – dit was nog vóórdat er gefilmd werd – zag ik al veel verontruste reacties. Na mijn #OscarssoWhite artikel en pleidooi in 2014 om meer zwarte films naar Nederland te halen, wilde ik optimistisch zijn dat er een Nederlandse film uitkwam die zich ook nog eens afspeelde in Suriname. Gek eigenlijk, dat ik blij ben met dat kleine beetje, want in de tussentijd had er natuurlijk al veel meer kunnen gebeuren.

Deng Boy Fu A Birti als douanebeambten in ‘Een Tuintje In Mijn Hart’

Laat me beginnen met het feit dat ik de film onder geen betere omstandigheden had kunnen kijken. Er werd goed voor me gezorgd bij Dutch Filmworks. Ik had de hele bioscoop voor mezelf, kreeg iets lekkers te drinken en de verwarming werd aangezet voor een warm, fuzzy, gevoel. O, en trouwens, de stoelen in die zaal zijn comfortabeler dan je gemiddelde Pathé zaal!

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. En het voelt nog altijd als thuis komen in deze stad. Geheel toevallig is er een onlangs een super mooie tent geopend die dat gevoel alleen maar completer maakt. Neem een kijkje bij Thuisch

Even wat achtergrondinfo: ik ben opgegroeid in Kralingen en ging er vroeger ook naar de naschoolse opvang. Er zaten toendertijd geloof ik twee afdelingen van die specifieke opvang. En nu is één van de gebouwen omgebouwd tot het nieuwe onderkomen van Thuisch. 
 photo 2015-09-02 07.26.08 2_zpszoyaiam7.jpg

 

Bij Thuisch is het ook daadwerkelijk thuiskomen – so cheesy maar zó waar! Ik ging er op een dinsdagmiddag heen met de Moeder – het is één van haar hotspots – en bij binnenkomst kreeg ik een warm en fuzzy feeling van binnen. Veel vintage meubelen, en het interieur is aangekleed in warme, zachte kleuren. Bovendien zorgen de kleedjes op de vloer en de grote comfortabele banken voor fijne plakken om je even terug te trekken of om lekker even bij te kletsen met je vrienden.

Je weet dat je veel haarproducten hebt, wanneer het tijden duurt voordat je een nieuw haarproduct kan testen. Ik maak namelijk het liefst eerst de oude op voordat ik aan de nieuwe begin. Ken je dat? Of gebruik je alles door elkaar ;)?Een tijdje terug had haarmerk Tia’s Mimosa een pop up shop in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Speciaal voor bloggers was er toen een kleine get together en aan het einde van de middag werden we geblessed (insert engelengeluid) met een fijne goodiebag.

Tia's Mimosa review

De producten van Tia’s Mimosa zijn 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt en dat merk ik, in a good way (vooralsnog alleen online beschikbaar).  Ik heb de conditioner  met druiven- en avocado olieen haarcreme gebruikt(tot de laatste druppel) en laat je in dit artikel weten wat ik van de producten vind.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat mijn haar iets is afgebroken en minder sterk is dan voorheen. De producten die ik momenteel gebruik zijn dus vooral gericht op mijn haar sterker maken, alle andere bijkomstigheden zijn fijn, maar bijzaak. Ik ga met deze producten als volgt te werk: eerst verdeel ik mijn haar in vier twists en daarna maak ik ze onder de douche nat. Vervolgens ontklit ze een klein beetje en daarna breng ik per pluk de conditioner aan in mijn haar. Nadat ik alle plukken heb gehad laat ik de conditioner even zitten. Deze tijd gebruik ik om hier en daar te scheren, een gezichtsmaskertje aan te brengen, etc. (a.k.a. waterverspilling). Ik doe dit alles in de douchecabine, zodat mijn haar lekker kan genieten van alle stoom in de cabine en de conditioner goed zijn werk kan doen.

Grape & Avocado Conditioner

Dan is het tijd om de conditioner uit te spoelen, pluk voor pluk. Elke pluk kam ik ook een beetje uit (met mijn vingers of met een kam met wijde tanden). Dat proces gaat lekker snel, omdat de conditioner mijn haar ontzettend zacht maakt. Dat is wat ik wil dat een conditioner doet!  Na het uitspoelen droog ik mijn haar met een t-shirt. Daarna breng ik wat leave-in conditioner aan van Shaedo en pure kokosolie om te sealen.

Tia's Mimosa review

Cocos & Ootanga Cream

Nu is het tijd voor de Cocos & Ootanga Cream. Deze cream bevestigt mijn liefde voor natuurlijke producten. Ook deze breng ik overigens per pluk aan, zodat ik zeker weet dat ik mijn haar zoveel mogelijk voorzie van het product.

Tia's Mimosa review

In principe ben ik nu klaar en kan mijn haar gewoon zo door de lucht drogen, ‘airdryen’. Maar ik kies ervoor om mijn haar een beetje hulp te geven door middel van mijn diffuser. Deze zet ik op medium hitte en ik föhn mijn haar even kort om een beetje lengte te behouden. En dan lieve dames, krijg je het onderstaande resultaat.

Tia's Mimosa review

Ik ben te spreken over de producten van Tia’s Mimosa. Momenteel is het merk bezig met de voorraad aanvullen (alles is immers handgemaakt), maar ik denk dat als je ze benadert er vast iets te regelen valt om één van de fijne producten te kopen. Tell them I send you 🙂

Heb jij ooit gehoord van Tia’s Mimosa? Neem een kijkje op hun Facebookpagina!

En heb je misschien nog meer natuurlijke haartips voor mij? Ik ben momenteel voornamelijk op zoek naar producten die mijn haar voeden en sterker maken.

Dankjewel voor het lezen en geniet van je dag!

Alleen maar liefde,

x Rowan

Dit artikel bevat producten die mij zijn geschonken.

6-DSCN2947-001Oh, how I love Sleek make-up! Laatst was ik bij MeGorgeous! op de Kruiskade in Rotterdam. Dat is één grote winkel met alles wat us ladies of color nodig hebben! Haha, nee grapje. Dat was overdreven.. Maar het is wel een winkel waar je heel veel beauty- en haarproducten kunt vinden. Eigenlijk was ik er voor mijn nicht. Ze had een zogeheten ‘closure’ nodig. Maar toen hoorde vanuit een hoek in de winkel mijn naam roepen; het waren de beautyproducten!! MeGorgeous! barst van de beautyproducten die geschikt zijn voor de donkere huid. Ik ging dit keer echter niet voor een basisproduct, maar voor een paar nieuwe lipsticks. Klik verder voor de look on my lips!

Vandaag scheen de zon niet, dus besloot ik maar het stralende middelpunt te zijn van de dag met mijn nieuwe Yves Saint Laurent Touche Éclat. Ik wilde deze magic stick al een tijdje hebben, maar het kost me altijd zoveel moeite (en geld) om meer dan 20 euro uit te geven aan een beautyproduct. Kijk, schoenen, daar kan ik met gemak te veel geld aan uitgeven.. Maar beauty blijft toch een dingetje. Het liefst heb ik daar namelijk zoveel mogelijk van voor zo weinig mogelijk geld.
Totdat ik een cadeaubon van de Douglas kreeg! Want wat zou ik nu eens gaan kopen…? Ik besloot voor de Touche Eclat te gaan van Yves Saint Laurent. Benieuwd hoe ik shine met deze beauty? Klik dan snel door!

Ik deed pas nog een Action shoplog (ca. na 3.00 min) en daarin liet ik je deze twee oogschaduw paletjes zien.
Ik probeerde ze eerst droog uit en vond de kleuren niet erg spectaculair uitpakken. Toen voelde ik me een beetje lost, want ik baalde dat ik geld had uitgegeven aan make-up die niet deed wat ik wilde. Ook al was het cheap make-up. Maaarrr toen zag ik een filmpje van iemand die haar oogschaduw nat aanbracht. Ding, ding! Dat besloot ik ook te proberen en de kleuren van de eyeshadows zagen er vervolgens zo uit…