Tag

natural hair

Afgelopen zondag is er een video online gekomen op het SISA kanaal waar we het hebben over het aanraken van je haar. Menig naturalista (vrouw met kroeshaar) heeft meegemaakt dat mensen uit nieuwsgierigheid of gewoon ‘ik-wil-en-moet-en-zal-je-aanraken-heid’ hun haar wil aanraken. Zo heb ik dat ook. Voornamelijk collega’s en vreemden willen dan even voelen aan mijn haar. Vaak ben ik snel genoeg om de naderende hand te ontwijken, maar het wil ook nog wel eens voorkomen dat er al een hand aan mijn haar zit voordat het ook maar gevraagd is. En tsja, wat doe je dan. Ik blijf kalm en pak rustig mijn haar terug. Het is in het verleden echter ook voorgekomen dat ik niets durf te zeggen, gewoon, om de lieve vrede te bewaren. paars haar

Ik bedoel, ik snap ook wel dat kroes-en krullend haar en de veelzijdigheid ervan bijzonder kan zijn voor sommigen, het voelen hoort voor mij echter tot het invaden van mijn peronal space. Dus hoe beleefd ik ook ben, ik probeer je tegelijkertijd wel duidelijk te maken dat ik het aanraken liever niet heb.

Hoe doe jij dat eigenlijk? Of heb je er eigenlijk niet zoveel moeite mee wanneer er iemand aan je haar zit?

Brain fart: Ik kan me nog herinneren van vroeger dat ik het toen al niet leuk vond als er iemand aan mijn haar zat. Terwijl ik vriendinnetjes met steil haar had die het helemaal heerlijk vonden als er iemand aan hun haar zat. Dat verschil heeft mij heel lang bezighouden. Want waarom vonden zij het zo lekker en wilde ik er niets van weten..?

Bekijk hier de SISA video van afgelopen zondag waar we het hebben over de drang van het aanraken van andermans haar.

Geniet van je dag!

Soso lobi,

x Rowan

Vaak genoeg wordt de vraag gesteld, maar nog vaker zitten de handen dan al in het haar. Wat doe jij wanneer het je overkomt? Of ben je misschien iemand die vaak andermans haren betast? Comment!

Je weet dat je veel haarproducten hebt, wanneer het tijden duurt voordat je een nieuw haarproduct kan testen. Ik maak namelijk het liefst eerst de oude op voordat ik aan de nieuwe begin. Ken je dat? Of gebruik je alles door elkaar ;)?Een tijdje terug had haarmerk Tia’s Mimosa een pop up shop in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Speciaal voor bloggers was er toen een kleine get together en aan het einde van de middag werden we geblessed (insert engelengeluid) met een fijne goodiebag.

Tia's Mimosa review

De producten van Tia’s Mimosa zijn 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt en dat merk ik, in a good way (vooralsnog alleen online beschikbaar).  Ik heb de conditioner  met druiven- en avocado olieen haarcreme gebruikt(tot de laatste druppel) en laat je in dit artikel weten wat ik van de producten vind.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat mijn haar iets is afgebroken en minder sterk is dan voorheen. De producten die ik momenteel gebruik zijn dus vooral gericht op mijn haar sterker maken, alle andere bijkomstigheden zijn fijn, maar bijzaak. Ik ga met deze producten als volgt te werk: eerst verdeel ik mijn haar in vier twists en daarna maak ik ze onder de douche nat. Vervolgens ontklit ze een klein beetje en daarna breng ik per pluk de conditioner aan in mijn haar. Nadat ik alle plukken heb gehad laat ik de conditioner even zitten. Deze tijd gebruik ik om hier en daar te scheren, een gezichtsmaskertje aan te brengen, etc. (a.k.a. waterverspilling). Ik doe dit alles in de douchecabine, zodat mijn haar lekker kan genieten van alle stoom in de cabine en de conditioner goed zijn werk kan doen.

Grape & Avocado Conditioner

Dan is het tijd om de conditioner uit te spoelen, pluk voor pluk. Elke pluk kam ik ook een beetje uit (met mijn vingers of met een kam met wijde tanden). Dat proces gaat lekker snel, omdat de conditioner mijn haar ontzettend zacht maakt. Dat is wat ik wil dat een conditioner doet!  Na het uitspoelen droog ik mijn haar met een t-shirt. Daarna breng ik wat leave-in conditioner aan van Shaedo en pure kokosolie om te sealen.

Tia's Mimosa review

Cocos & Ootanga Cream

Nu is het tijd voor de Cocos & Ootanga Cream. Deze cream bevestigt mijn liefde voor natuurlijke producten. Ook deze breng ik overigens per pluk aan, zodat ik zeker weet dat ik mijn haar zoveel mogelijk voorzie van het product.

Tia's Mimosa review

In principe ben ik nu klaar en kan mijn haar gewoon zo door de lucht drogen, ‘airdryen’. Maar ik kies ervoor om mijn haar een beetje hulp te geven door middel van mijn diffuser. Deze zet ik op medium hitte en ik föhn mijn haar even kort om een beetje lengte te behouden. En dan lieve dames, krijg je het onderstaande resultaat.

Tia's Mimosa review

Ik ben te spreken over de producten van Tia’s Mimosa. Momenteel is het merk bezig met de voorraad aanvullen (alles is immers handgemaakt), maar ik denk dat als je ze benadert er vast iets te regelen valt om één van de fijne producten te kopen. Tell them I send you 🙂

Heb jij ooit gehoord van Tia’s Mimosa? Neem een kijkje op hun Facebookpagina!

En heb je misschien nog meer natuurlijke haartips voor mij? Ik ben momenteel voornamelijk op zoek naar producten die mijn haar voeden en sterker maken.

Dankjewel voor het lezen en geniet van je dag!

Alleen maar liefde,

x Rowan

Dit artikel bevat producten die mij zijn geschonken.

Een missverkiezing voor black naturals. Heerlijk! de titel verraadt het al, ik heb het over de Miss Black Hair Nederland verkiezing. Een verkiezing die geheel in het teken staat van de zwarte vrouw en de natuurlijke staat van haar haar.

Daarnaast draait het bij deze verkiezing vooral om het (zelf)bewustzijn van de deelnemers. Maar ook dat de dames zichzelf accepteren in hun zijn als de mooie zwarte vrouwen die ze zijn en dat naar buiten kunnen uitdragen. Oftewel, het gaat bij deze verkiezing om zowel de inner als outer beauty.

Miss Black Hair Nederland

Door de organisatie ben ik gevraagd om één van de missen te begeleiden, een hele eer.  Wie de desbetreffende miss echter is, houd ik nog even geheim, maar ik kan je vertellen dat het een hele leergierige jonge dame is die binnenkort ook de blogwereld zal betreden. Spannend…!

Maar goed, ik dwaal af. Ik wilde je namelijk vertellen dat de kaartverkoop van de Miss Black Hair Nederland verkiezing bijna begint en ik kan me zo voorstellen dat jij erbij wil zijn, or nah?
Houdt daarom heel goed de website van MBH NL (<< klikbaar) in de gaten. En voor de Facebookers, ook de Facebookpagina (<< klikbaar).


De verkiezing wordt gehouden op: Zondag 8 maart
Locatie: De Koning Party & Events, Isolatorweg 29, Amsterdam

Houd Rowanblijd.nl in de gaten als je benieuwd bent naar de miss die ik begeleid! And tell your friends all about it!

Soso lobi,

x Rowan

20140113-003916.jpg

Honey’s, I’m baaack! Ik heb genoten van mijn drie weken in Suriname en wil eigenlijk terug! Suriname is een plek waar ik mezelf echt wel zie wonen en een gezinnetje zie stichten.

Anyways, voordat mijn hormonen op hol slaan, terwijl ik in Suriname was, heb ik gebruik gemaakt van mijn netwerk en een beetje aandacht gevraagd voor natural hair daar.

you can touch my hair2

Kan jij je het experiment van een aantal vrouwen in New York nog herinneren waarbij zij random mensen aan hun haar lieten voelen? I know I can! Ik vond het een gewaagd experiment. Maar ook begrijpelijk. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat vreemde mensen zomaar aan je bos haar gaan zitten, vaak puur uit nieuwsgierigheid. Dus waarom zou je ze niet eens een keer voor zijn door op een drukke plek in de stad te gaan staan met het bordje: ‘YOU CAN TOUCH MY HAIR‘?

Klik en lees snel verder! Na de klik vind je de korte film van dit experiment!